pageloader

Zomerexpositie
‘Het Friese Landschap’
in Galerie Cees Kaspersma 

Galerie Cees Kaspersma is een van de 18 locaties die in het kader van Culturele Hoofdstad 2018 meedoet aan de thema-tentoonstelling het Friese Landschap, met werk van een gevarieerd gezelschap kunstenaars, met een gevarieerd aanbod, een gevarieerde kijk op het onderwerp en een gevarieerde uitingsvorm. Er zijn schilderijen te zien, maar ook foto's.

Een proeverij van de kijk op Friesland 
De schilders Sjoerdtje Hak, Jia Bei Le, Melda Wibawa, Marten Taekema, Anke Dijkstra-Wijnia en Cees Kaspersma laten de verschillende gezichten op Friesland zien.  De fotografen Gerrit Gerritsma en Piet Douma tonen hun fotografische kunsten.

Het is gelukt om al deze kunstenaars in een aantrekkelijke zetting tot hun recht te laten komen.  Van een aantal van deze exposanten is ook werk op andere locaties te vinden. 


Deze thema-tentoonstelling het Friese Landschap is een mooie route door Friesland, u krijgt hier al een voorproefje van wat u op andere plaatsen kunt verwachten, of u kunt een keuze maken voor de andere locaties die u wilt bezoeken.  Ook op andere dagen bent u welkom, maar bel voor de zekerheid met 06-14528595, om te voorkomen dat u voor een dichte deur staat.
In de galerie, maar ook op vele andere plaatsen, kunt u een folder met kaartje krijgen van de route en de deelnemende locaties. Graag tot ziens! Een kop koffie of thee is zo gezet, dus u bent welkom!

Galerie Cees Kaspersma, Skyldumerreed 1 in Winsum (route)

De zomerexpositie Het Friese Landschap
van zaterdag 21 juli tot en met zondag 2 september 2018

.

Het Friese Landschap pakt uit deze zomer. Tientallen professionele kunstenaars tonen deze zomer ‘hun’ Friese Landschap aan de bezoekers van Leeuwarden-Friesland, Culturele Hoofdstad van Europa 2018. 

Het begon vorig jaar met een idee van kunstenares Sjoerdtje Hak, die het publiek graag kennis wilde laten maken met haar favoriete provincie, Friesland. Maar ja hoe doe je dat. Sjoerdtje nam contact op met Tjeerd Landman, een kunstenaar die het Friese land eveneens een warm hart toedraagt. Evenals Sjoerdtje is Tjeerd echter niet zo van het organiseren en op zijn voorstel werd contact gelegd met Henk Dillerop, dichter en beeldend kunstenaar, maar vooral iemand die graag organiseert en samen met zijn vrouw Aleida een galerie in Leeuwarden heeft.

Na een paar ontmoetingen werd iedereen steeds enthousiaster, rolden de namen van landschapschilders over de tafel en werd de ‘organisatie’ aangevuld met Jitse en Rigtje Sikkema van galerie Buitengewoon in De Wilgen. Een prachtig gelegen galerie waar in het verleden succesvolle exposities zijn gehouden met het werk van Jentsje Popma (30 september 1921).

Natuurlijk mag het werk van Jentsje Popma niet ontbreken op deze tentoonstelling. Er werd contact gelegd met het bestuur van de stichting en die wilde graag werk beschikbaar stellen. Zo zullen er in galerie Westerkade in Leeuwarden zogenaamde ‘Dijk’-schilderijen van Popma te zien zijn. In deze galerie in het souterrain van een monumentaal pand aan de gracht in Leeuwarden is verder werk te zien van o.a. Renée Tweehuysen, Walter Stoelwinder, Jia Bei Le, Marten Taekema Reinder Ourensma en Janneke Hengst. 


Klik op de rechtermuistoets of zoom in (mobiele telefoon) om de routekaart te bekijken.

Het aardige van deze zomer expositie is dat er kunst van een kunstenaar op meerdere plekken is te zien en ook dat maakt het zo aantrekkelijk om een route samen te stellen. Schilderijen van Janneke Hengst bijvoorbeeld zijn niet alleen in Leeuwarden te bewonderen, maar ook bij galerie Buitengewoon in de Wilgen. Naast de schilderijen van Margreet Boonstra, Hendrik Elings en Sjoerdtje Hak worden daar beelden van Els van der Glas en Jitse Sikkema ten toon gesteld. 

Deelnemende galerie in Leeuwarden is verder Bella Vista met modern werk van Monique Buising en daarnaast opent kunstenaar Dirk Beintema in de Culturele Hoofdstad zijn deuren evenals de kunstenaars in de Floris Verster Ateliers. Andere galeries/ateliers die mee doen zijn: Galerie der Franeker Courante Kunsten in Franeker met werk van Douwe Elias, galerie Efterom in Wijnjewoude met werk van o.a. Wim van der Veer en verder in overal de provincie zoals de galerie van Hiske Wiersma met eigen werk; atelier Martin Sybesma; galerie In Prent en Beeld; Galerie Sudergenaal, Galerie Lauswolt; expositieruimte Klaas Werumeus Buning; Atelier Anke’s Art; galerie Bax Kunst; galerie Cees Kaspersma; galerie Kunst in Beweging en tot slot galerie Dinie Boogaart in Nijega.

Achttien prachtige, unieke locaties in Friesland waar je deze zomer, het jaar dat Leeuwarden-Friesland, Culturele Hoofdstad van Europa is kunt genieten van prachtige, unieke kunst over Het Friese Landschap, dat inderdaad deze zomer uitpakt.
In het kader van Leeuwarden 2018 is er in galerie Westerkade in Leeuwarden een groepsexpositie van 400 kunstenaars. Elke kunstenaar heeft werk gemaakt op een blokpaneeltje van 20 bij 18 cm. Cees heeft hiervoor twee jongerenportretten geschilderd.
jongerenportret Cees Kaspersma

www.friesland.nl/het friese landschap

 
 
 
 


©Cees Kaspersma 2018